Volledig scherm
Luchtfoto van de skyline van Rotterdam aan de Kop van Zuid. © ANP

In Rotterdam weer meer hotelovernachtingen

Het aantal hotelovernachtingen in de stad Rotterdam is vorig jaar opnieuw gestegen. In 2013 werden 1.265.000 hotelovernachtingen geboekt. Dat is 4 procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2012 was de stijging 2 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Ook het aantal bezoeken aan attracties in de Maasstad steeg, met ruim 8 procent ten opzichte van 2012. Het aantal bezoekers aan de jaarlijks terugkerende evenementen in Rotterdam daalde echter met 3,6 procent. Wel noteerde de stad een hoger aantal bezoeken aan musea: 18,6 procent meer tot bijna 930.000.

In de Rotterdamse hotels verbleven vorig jaar in totaal 800.000 gasten. Iets minder dan de helft daarvan kwam uit Nederland. De buitenlandse gasten kwamen vooral uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België.

Voorzitter Jan Rutgers van de Rotterdamse Hotel Combinatie noemt de cijfers mooi, maar ze liepen volgens hem niet in de pas met de uitbreiding van het Rotterdamse hotelaanbod. Vooral het laatste jaar zijn er honderden bedden in de stad bij gekomen. Rutgers vindt wel dat daarmee nu in iedere prijsklasse een goed kwaliteitsaanbod is.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.