In week tijd 25 procent minder positieve tests, ook ‘R’ fors onder de 1

UPDATE / VIDEOHet RIVM heeft de afgelopen week 35.142 coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een daling van 25 procent ten opzichte van een week eerder. Steeds minder mensen maken de gang naar de teststraat. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen daalt fors.

28 reacties

 • Brigitte van Leiden

  4 weken geleden
  Ik ben geen corona ontkennen maar ga er gewoon op verstand mee om. Dus gewoon heerlijk terrasje gepakt. Ik denk dat het buiten op afstand van anderen prima kan. Ook in huis alle maanden gasten ontvangen aan andere kant van de tafel. Ik leef gewoon door met de beperkingen
 • Redacteur AD

  4 weken geleden
  De komende uren is er geen moderator aan het werk. Reacties die nu worden ingezonden, worden morgenochtend gemodereerd.
 • Ernest Velden

  4 weken geleden
  Ondanks de goede daling behoren we nog tot de top infectielanden in Europa. Niet te snel juichen. Bij een terrassenfietsrondje in Den Haag zag ik heel veel blije mensen (fijn) die veel te dicht op elkaar zaten (niet fijn). Controle nihil. Ik ben gewoon doorgereden en heb GEEN terrasje gepakt.
 • Paul de Jong

  4 weken geleden
  @Rob Wiel WHO zat er 60 jaar naast mbt waarde aerosolen. Na een overleg met 30 wetenschappers was men nogsteeds niet overtuigd, maanden duurde het voordat men hun fout erkende. Overheid wist hier ook al sinds april 2020 van. De mensen die daar over begonnen, zijn voor gek verklaard en zwart gemaakt, en wat blijkt nu, zij hadden gelijk. Net als Van Haga over de bijwerkingen, De Jonge vond het nodig hem completgek te noemen, maar Van Haga bleek gelijk te hebben.
 • Kortman

  4 weken geleden
  Ik ben heel blij dat het de goede kant op gaat. Ik heb zelf de eerste vaccinatie gehad (AstraZeneca) en krijg begin juni de 2e. Dat is een opluchting. Ik ben alle mensen, die zich vaccineren dankbaar voor dit hoopvolle resultaat. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hiervoor kiezen. Ik vind dat iedereen mag kiezen om zich niet te vaccineren, maar dan niet moet zeuren over een vaccinatiepaspoort. Mensen hebben het recht om zichzelf te beschermen. De gevolgen zijn niet voor iedereen gelijk.
 1. Jeroen (47) redt vrouw uit brandend huis: ‘Er was maar één optie: snel naar buiten’
  PREMIUM

  Jeroen (47) redt vrouw uit brandend huis: ‘Er was maar één optie: snel naar buiten’

  Jeroen de Kort is er nog steeds beduusd van. ,,Pff dat was me wat. Ik heb niet nagedacht maar ben meteen tot actie overgegaan.” De 47-jarige inwoner van het Brabantse Hilvarenbeek haalde zondagmiddag een vrouw uit haar brandende woning en redde haar zo van een wisse dood. Als hij even later zijn verhaal doet probeert hij relaxt te doen, maar als hij terugdenkt aan dat moment gaat zijn bloeddruk toch weer iets omhoog.