In week tijd 25 procent minder positieve tests, ook ‘R’ fors onder de 1

UPDATE / VIDEOHet RIVM heeft de afgelopen week 35.142 coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een daling van 25 procent ten opzichte van een week eerder. Steeds minder mensen maken de gang naar de teststraat. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen daalt fors.

27 reacties

 • Brigitte van Leiden

  1 jaar geleden
  Ik ben geen corona ontkennen maar ga er gewoon op verstand mee om. Dus gewoon heerlijk terrasje gepakt. Ik denk dat het buiten op afstand van anderen prima kan. Ook in huis alle maanden gasten ontvangen aan andere kant van de tafel. Ik leef gewoon door met de beperkingen
 • Redacteur AD

  1 jaar geleden
  De komende uren is er geen moderator aan het werk. Reacties die nu worden ingezonden, worden morgenochtend gemodereerd.
 • Ernest Velden

  1 jaar geleden
  Ondanks de goede daling behoren we nog tot de top infectielanden in Europa. Niet te snel juichen. Bij een terrassenfietsrondje in Den Haag zag ik heel veel blije mensen (fijn) die veel te dicht op elkaar zaten (niet fijn). Controle nihil. Ik ben gewoon doorgereden en heb GEEN terrasje gepakt.
 • Paul de Jong

  1 jaar geleden
  @Rob Wiel WHO zat er 60 jaar naast mbt waarde aerosolen. Na een overleg met 30 wetenschappers was men nogsteeds niet overtuigd, maanden duurde het voordat men hun fout erkende. Overheid wist hier ook al sinds april 2020 van. De mensen die daar over begonnen, zijn voor gek verklaard en zwart gemaakt, en wat blijkt nu, zij hadden gelijk. Net als Van Haga over de bijwerkingen, De Jonge vond het nodig hem completgek te noemen, maar Van Haga bleek gelijk te hebben.
 • Kortman

  1 jaar geleden
  Ik ben heel blij dat het de goede kant op gaat. Ik heb zelf de eerste vaccinatie gehad (AstraZeneca) en krijg begin juni de 2e. Dat is een opluchting. Ik ben alle mensen, die zich vaccineren dankbaar voor dit hoopvolle resultaat. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hiervoor kiezen. Ik vind dat iedereen mag kiezen om zich niet te vaccineren, maar dan niet moet zeuren over een vaccinatiepaspoort. Mensen hebben het recht om zichzelf te beschermen. De gevolgen zijn niet voor iedereen gelijk.