Volledig scherm
PREMIUM
Klary van Keulen raakte zwaar gewond door toedoen van een vluchtende inbreker. Om inbrekers af te schrikken hebben ze nu een waakse hond in huis. © Emiel Muijderman

Inbreker die Klary bijna doodreed door misser OM vrijuit: ‘Een schandaal’

Klary van Keulen uit Hengelo raakte zwaargewond door toedoen van een vluchtende inbreker. Hij schepte haar met z’n scooter, de standaard doorboorde haar buik. Een jaar later krijgt ze een nieuwe klap te verwerken. De dader wordt niet vervolgd; justitie miste hun zaak. 

Het moet die septemberdag van het vorige jaar een afgrijselijk gezicht zijn geweest: Klary van Keulen (62) liggend op de grond, badend in het bloed. Haar man Gerrit dacht dat zijn vrouw zou sterven. „Ik dacht: daar gaat ze. Het is gebeurd.” Hij en zijn zoon weten de dader evenwel te overmeesteren en dragen hem over aan de politie. Uiteraard in de verwachting dat het recht z’n loop zou krijgen.

  1. Bijna 27 jaar cel voor Afghaan die Amerikanen neerstak op station Amsterdam
    VIDEO

    Bijna 27 jaar cel voor Afghaan die Amerikanen neerstak op station Amsterdam

    Jawed S., de 20-jarige man die vorig jaar twee Amerikanen neerstak op het Centraal Station in Amsterdam, is vandaag veroordeeld tot 26 jaar en acht maanden cel. De straf valt bijna twee jaar hoger uit dan geëist. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand 25 jaar celstraf tegen de Afghaan wegens het plegen van een terroristisch gemotiveerde, dubbele poging tot moord. De rechtbank acht alle feiten tegen S. bewezen.