Volledig scherm
Manege PSV Hippos is twéé keer achter elkaar bezocht door inbrekers. Niet alleen de spullen zijn weg, de dieven lieten ook iets achter: 'Bedankt voor alles, ook namens onze kids...' © PSV Hippos

Inbrekers: 'Bedankt, ook namens onze kids'

Een manege in Gorinchem is twee keer achter elkaar door inbrekers bezocht. Van theeglazen tot printers, alles namen ze mee. De tweede keer lieten ze een briefje achter: 'Bedankt, ook namens de kids.'

Voorlopig komen er geen dure spullen de manege meer in. ,,Zul je zien dat het binnen vier weken weer weg is.'' Bestuurslid Cor van den Bergh is murw gebeukt. Amper bekomen van de eerste inbraak, afgelopen donderdag, was het vrijdag wéér raak bij de manege PSV Hippos in Gorinchem.

Speelgoed
De recherche was donderdag amper de deur uit - de boel netjes verzegeld - of de inbrekers sloegen weer toe. ,,De eerste keer namen ze de inhoud van de kassa mee. De tweede keer de gehele kassa. Leeg,'' verzucht Van den Bergh. ,,Maar er zijn ook theeglazen weg. En speelgoed voor de kinderen. En de buitenopslag is ook opengebroken. Ze hebben ons steekkarretje gebruikt en zijn daarmee naar de weg gereden. We zagen daar de sporen van in de sneeuw.'' Verder namen de dieven printers en boxen mee.



De gedupeerde manege heeft - na twee keer aangifte te hebben gedaan -  een bericht op Facebook gezet, in de hoop de daders te kunnen vinden. De technische recherche is druk beziggeweest met het verzamelen van vingerafdrukken en het nemen van foto's.

Wie les volgt op de manege hoeft zich geen zorgen te maken. ,,Met de paardenbakken is niks aan de hand. We zijn gewoon open. En met elkaar zetten we de schouders eronder,'' zegt Van den Bergh.