Indrukwekkende rouwronde voor op Zwarte Cross overleden Boet (18)

videoEen indrukwekkende rouwronde voor de vrijdag op de Zwarte Cross overleden Boet Hillen (18) uit Vragender. Vrienden en familie maakten vandaag een rondje om hun Boet te herdenken en hem de laatste eer te bewijzen. Daarbij vloeiden de tranen rijkelijk.

,,Deze ronde staat niet op het programma, maar het is voor iemand die veel te vroeg is gegaan en die nog een heel leven voor zich had”, zegt de omroeper voordat de wagens, crossmotoren en brommers zich in gang zetten op het zand. ,,Een klap in het gezicht voor iedereen en de laatste eer voor Boet.”

Als de wagens met de vriendengroep uit Vragender, familie en de escorte van crossmotoren en -brommers zich in gang zet klinkt respectvol applaus van het publiek langs de baan. Te zien is dat de naasten van Boet in de wagens het moeilijk hebben. Regelmatig moeten zij de tranen van het immense verdriet wegvegen, een troostende arm om de schouder verlicht de pijn maar matig.

De organisatie laat stemmige muziek horen uit de boxen boven het crossterrein. Met de volgende rake songtekst uit For the first time van The Script die het gevoel misschien nog wel het beste omschrijft.

How we got into this mess, is it God’s test?
Someone help us ‘cause we’re doing our best
Trying to make it work, but, man, these times are hard.

Volledig scherm
De rouwronde is indrukwekkend. © Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Camping

Het lichaam van de 18-jarige jongeman uit Vragender werd vrijdagmiddag aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross. Later bleek dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

De Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland, begon donderdag in Lievelde en duurt tot en met vandaag. In totaal worden er zo’n 220.000 bezoekers verwacht. Vragender ligt om de hoek van het festivalterrein in Lievelde.

Zwarte Cross on Twitter

Dit is de afsluitende ZC-dag. We staan vandaag, zoals gisteren gemeld, op gepaste wijze stil bij het overlijden van één van onze bezoekers. Daarnaast willen we je in dit bericht wat tips geven om het meeste te halen uit deze allerlaatste #ZC19-dag. https://t.co/xkMlwpaJDU

  1. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.