Ineens klinkt tot schrik van inwoners ‘Allahu akbar’ door de wijk: ‘Moslims hebben hier alle recht toe’

Ze sjokten nietsvermoedend door de tuin, toen ze ineens in verwarring gebracht werden door een onverwacht geluid. Het leek op een islamitische gebedsoproep. En dat was het ook, blijkt nu. Bewoners aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen zijn onaangenaam verrast door de azan die sinds vrijdag meerdere keren per dag klinkt vanaf de moskee iets verderop. Maar volgens de imam moeten ze er maar mee leren leven.

5 reacties

 • Piet Moenen

  2 jaar geleden
  Moeten er maar mee leven? Sorry? We hebben recht op een rookvrije omgeving, we hebben recht om beschermt te worden tegen corona, als ik onnodig toeter met de auto maak ik geluidsoverlast. Bij geluidsoverlast tijdens het bouwen moet je een vergunning/ontheffing hebben. Moet ik dan recht hebben op een oproep om naar de moskee te gaan aan te horen? Dacht het niet.
 • Lianne Van schoten

  2 jaar geleden
  Nou sorry hoor maar mensen hoeven geen last te hebben van gebeds oproepen van een moskee echt wij Nederlanders krijgen in Marokko of ander islamitisch land ook geen kerk. Ik vind dit pure waanzin dit is een westers land Dit is precies wat de pvv en Wilders bedoeld. En ik vind dat als je naar Nederland komt je moet aanpassen aan onze waarden en normen. En dat is geen discriminatie Anoniem
 • Gerko Grolleman

  2 jaar geleden
  Waar is het mis gegaan in ons land? Dit is provocerend gedrag, bah!
 • Cynthia Schafer

  2 jaar geleden
  Tsja dit hebben we in Utrecht ook. De moskee roept hier ook meerdere keren per dag op. Ramen open of dicht maakt niet uit je hoort het altijd. Zelfs door de halve stad heen. Maar de Gemeente doet niets omdat ze niet boven het max aantal decibellen uitkomen. Je moet maar zelf met ze praten ondanks dat er tientallen meldingen zijn gedaan. En nee ben niet tegen de islam. De kerkklokken aan de andere zijde van de straat vind ik net zo irritant. Van mij mag het allemaal uit.
 • Juan Delapenja

  2 jaar geleden
  Belachelijk, pure provocatie. Aangifte doen wegens geluidsoverlast. Met dank aan alle linkse stemmers!