Informant van de politie werd aan stukken gesneden

VIDEOEen politie-informant blijkt in 2015 in stukken te zijn gesneden en in een rivier gedumpt. Hoewel onderzoek uitwees dat hij zelfmoord had gepleegd, vrezen bronnen binnen het Team Criminele Inlichtingen dat zijn band met de politie hem fataal is geworden. De politie start een nieuw intern onderzoek.

De informant is de 51-jarige Freddy Janssen uit Valkenswaard, die in mei 2015 dood werd aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant, die zich baseert op een politieverslag en gesprekken met naasten van Janssen en mensen uit de onderwereld.

Vanwege zijn onhandelbare aard waren politiemedewerkers gestopt met Freddy Janssen. Ze waren bang dat hij ontmaskerd zou worden. De leiding liet echter andere collega’s van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) de samenwerking weer oppakken. 

Niet veel later overleed Janssen. Bronnen binnen het Team Criminele Inlichtingen vrezen dat de samenwerking met de politie de Valkenswaarder fataal is geworden. Ze vinden dat er onprofessioneel met de informant is omgesprongen.

Volledig scherm
De woning van Jan B. in Hulten. © Edwin Wiekens
  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.
  2. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.