De Fiod verrichtte in september huiszoeking bij Jumbo-topman Frits van Eerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Fiod verrichtte in september huiszoeking bij Jumbo-topman Frits van Eerd. © ANP

Informatie uit onderzoek Brabantse Sesamstraatkartel leidde tot witwaszaak met Jumbo-baas Van Eerd

De fraude- en witwaszaak waarin ook voormalig Jumbobaas Frits van Eerd verdachte is, komt voort uit het onderzoek naar het Brabantse Sesamstraatkartel, dat grote hoeveelheden cocaïne het land binnensmokkelde.

 1. Wie redde jou uit de brand tijdens de staking van het streekvervoer?
  oproep

  Wie redde jou uit de brand tijdens de staking van het streekver­voer?

  Vijf dagen lang staken de chauffeurs in het streekvervoer. Stakingen zorgen vaak voor overlast - een belangrijk tentamen, een ziekenhuisbezoek of een uitvaart kan op de tocht komen te staan. Gelukkig staan er in tijden van nood altijd redders op. Wij zijn naar hen op zoek. Welke creatieve oplossingen heb jij bedacht om deze week alsnog van A naar B te komen? Wie redde jou uit de brand? Stuur hieronder je verhaal in en wie weet zie je jouw inzending binnenkort terug op deze site of in de krant.
 2. Van gevierd topman naar fraude-verdachte: hoe Frits van Eerd en zijn Jumbo uit de bocht vlogen
  PREMIUM
  reconstructie

  Van gevierd topman naar frau­de-verdachte: hoe Frits van Eerd en zijn Jumbo uit de bocht vlogen

  Supermarktbedrijf Jumbo rolt van de ene crisis in de andere; geblunder met een WK-commercial en de aanhouding van topman van Frits van Eerd als dieptepunten. Wat gaat er mis bij het Brabantse concern dat Albert Heijn zo graag naar de kroon wil steken? Deze site sprak met meerdere betrokkenen. Zij geven een inkijkje in een bedrijf dat uit de bocht vloog en in de grindbak belandde.