Volledig scherm
© René de Heer

Informatiedag Ikea loopt uit de hand: 4000 sollicitanten

Voor een nieuwe vestiging van Ikea, die begin 2015 in Zwolle opent, zijn 300 nieuwe banen beschikbaar. Voor de aankomend teammanagers en overige medewerkers werd er vandaag een informatiebijeenkomst gehouden in het stadhuis. De toeloop was massaal; er kwamen ruim 4000 mensen op af.

Quote

De enorme belangstel­ling overtreft al onze verwachtin­gen

Suzanne Bouten, woordvoerder van Ikea.

Ondanks dat sommige belangstellenden al met hun CV en een motivatiebrief onder de arm het stadhuis binnenliepen, werden vandaag nog geen sollicitatiegesprekken gehouden. Mensen stonden zelfs nog ver buiten het gebouw in de rij.

Niet durven dromen
'We wilden een informatiedag organiseren voor mensen die oren hadden naar een baan bij Ikea. Maar dit hadden we niet durven dromen. De enorme belangstelling overtreft al onze verwachtingen,' zegt een woordvoerder van Ikea aan het AD.

Begin juli kunnen de Zwollenaren via de website van Ikea solliciteren. Alle mensen die in de eerste ronde afvallen, krijgen een reactie per mail terug. Ikea heeft een groot team op de sollicitaties gezet om zo alle aanmeldingen serieus te kunnen nemen. Binnen twee weken krijgen de belangstellenden te horen of zij de tweede ronde hebben gehaald.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement