Volledig scherm
PREMIUM
Annelies van Keulen hoopte op een vast contract, maar werd steeds teleurgesteld. © arie kievit

Ingestort na 26 tijdelijke contracten

Valse beloftesMeer dan 10.000 leraren op basisscholen werken met tijdelijke contracten. Zo ook invaljuf Annelies van Keulen. Telkens werd haar een vast contract beloofd, maar dat kreeg ze nooit. Ze stapte naar de rechter.

Volledig scherm
© arie kievit

Ze viel om. Letterlijk, in de klas. Dat gebeurde op een chaotisch moment. De leerlingen liepen door elkaar heen en maakten herrie. Juf Annelies van Keulen kreeg ze maar niet stil en gilde wanhopig: 'Wat is dit?' Meteen daarna knapte er iets in haar hoofd en viel ze op de grond. Daarna veranderde alles.

Van Keulen (35) uit Dordrecht is een van de vele invalleerkrachten in het basisonderwijs. Zes jaar lang werkte ze vrijwel onafgebroken op dezelfde school in haar woonplaats, maar steeds op tijdelijke basis. De ene keer verving ze een zwangerschapsverlof van een paar maanden, dan stond ze voor de klas van een zieke juf. In die zes jaar had ze 26 contracten. ,,Elke vervanging is een contract. Of het nu om drie maanden of één dag gaat", licht ze dat hoge aantal toe.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.