Inhaalzorg op losse schroeven door uitgeput personeel: ‘Kans dat Nederland EK wint is groter’

VIDEODe inhaalzorg staat op losse schroeven, doordat een meerderheid van de zorgmedewerkers kampt met fysieke en mentale klachten. Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) noemt het ‘onrealistisch’ om nog dit jaar de 140.000 uitgestelde operaties uit te voeren. ,,De kans dat Oranje het EK wint is groter.”

2 reacties

  • Anoniem

    3 maanden geleden
    Alle begrip voor het vermoeid personeel,maar hoe zit het dan met de patiënten, die keer op keer hun operatie geannuleerd zagen,of hun chemotherapie of bestraling geannuleerd zagen, de patiënten die overleden door de stop gezette behandeling, die nu terminaal zijn ,omdat hun chemotherapie niet door ging. De persoon die nog steeds aan de dialyse zit,omdat de niertransplantatie niet door ging. De zorg moet nu snel die zorg gaan inhalen,kost levens. Wilma lutz landgraaf
  • M Waarhold

    3 maanden geleden
    Een familielid werkt op de IC en haar credo is, van hard werken krijg je niets. De grootste boosdoener is het aantal collega's, die door de jaren heen weggesaneerd zijn. Nu, met deze pandemie, komt aan het licht, dat dat nooit had mogen gebeuren maar zodoende blijft er meer over voor de bestuurders etc. Het is niet zo zeer hard werken maar met weinigen het werk van zovelen doen. Maar de verantwoordelijken "begrijpen" dat maar niet. Daar knelt de schoen maar dat moge duidelijk zijn.