Schrijver Erdal Balci beschrijft in zijn autobiografische roman De gevangenisjaren de beklemming van de Turks-Nederlandse gemeenschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Erdal Balci beschrijft in zijn autobiografische roman De gevangenisjaren de beklemming van de Turks-Nederlandse gemeenschap. © Angeliek de Jonge

Inkijkje in Turkse gemeenschap in Nederland: ‘Een gevangenis en het wordt alleen maar erger’

De Utrechtse schrijver en journalist Erdal Balci (52) dacht als 11-jarige de vrijheid tegemoet te gaan toen hij met zijn ouders, broers en zussen naar Utrecht emigreerde. Niets bleek minder waar. Volgens de Utrechter kwam hij juist terecht in de gevangenis: de Turkse gemeenschap. ,,En het is nu alleen nog maar erger geworden. Kijk naar wat er met Lale Gül is gebeurd.”

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid

 2. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelleven: ‘Hij leed aan seksverslaving’
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelle­ven: ‘Hij leed aan seksversla­ving’