Medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) testen consumentenvuurwerk.
Volledig scherm
Medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) testen consumentenvuurwerk. © ANP

Inspectie: Een op de tien vuurpijlen en rotjes onveilig en uit de handel

Bijna tien procent van het consumentenvuurwerk is onveilig. Dat blijkt uit testen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De importeurs zijn gesommeerd dit vuurwerk direct uit de handel te halen en te vernietigen.

 1. Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is
  36

  Laten we niet wéér te vroeg denken dat corona voorbij is

  Langzamerhand is iedereen aan het wennen aan een wereld zonder coronamaatregelen. Het aantal mensen dat nog vrijwillig mondkapjes draagt in het openbaar vervoer zie je elke dag afnemen, de schroom om weer handen te schudden verdwijnt en belangrijker nog: het aantal nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen is afgenomen tot een minimum. En toch is er alle reden waakzaam te blijven, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.
 2. Pluimveebedrijf van Sijds was eerste met vogelgriep: ‘Elke ochtend angst als ik de deur van de stal open’
  PREMIUM

  Pluimveebe­drijf van Sijds was eerste met vogelgriep: ‘Elke ochtend angst als ik de deur van de stal open’

  Zijn bedrijf had de twijfelachtige eer het huidige vogelgriepseizoen te openen. Maar vraag pluimveehouder Sijds Dijkstra (65) niet of hij zich schuldig voelt over de misère in pluimveeland. Dat is de meest stompzinnige vraag die hem in de afgelopen periode werd gesteld. ,,Alsof mijn bedrijf de verspreider is. Als ik niet de eerste was, was het wel een ander bedrijf.”