In 2009 werd een quilt van 16 m2 onthuld ter nagedachtenis aan alle overleden Schorer Buddyzorg cliënten. De gedenkdoek werd gemaakt door textielkunstenaar Lalo Fernandez. Van kledingstukken en symbolische elementen uit de homoscene maakte hij deze gedenkdoek.
Volledig scherm
In 2009 werd een quilt van 16 m2 onthuld ter nagedachtenis aan alle overleden Schorer Buddyzorg cliënten. De gedenkdoek werd gemaakt door textielkunstenaar Lalo Fernandez. Van kledingstukken en symbolische elementen uit de homoscene maakte hij deze gedenkdoek. © ANP

Instituut voor homoseksualiteit Schorer failliet

Schorer is failliet. Het Nederlands instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn vroeg vorige week woensdag faillissement aan, vandaag is het uitgesproken. De Raad van Toezicht heeft dat vandaag laten weten.

De teruglopende subsidie heeft de stichting de das omgedaan.

Per 1 januari viel de subsidie van de gemeente Amsterdam voor buddyzorg weg. Daardoor is een gat van ruim 350.000 euro in de exploitatie voor dit jaar ontstaan. Daarnaast schroeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu met ingang van volgend jaar de subsidie voor preventie terug met ruim 650.000 euro.

Schorer heeft nog geprobeerd om samen te gaan met SOA Aids Nederland, maar dat is niet gelukt. Ook het onderbrengen van programma's bij collega-instituten heeft niet tot resultaat geleid.

Bij Schorer werken ongeveer 35 mensen. Er is geen geld voor een sociaal plan.