stockadr coronavirus corona COVID-19 ziekenhuis personeel bescherming
Volledig scherm
PREMIUM
stockadr coronavirus corona COVID-19 ziekenhuis personeel bescherming © Getty Images/iStockphoto

Intensive cares raken vol en houden rekening met Italiaans scenario: ‘Boven de 70 word je daar niet opgenomen’

Nederlandse ziekenhuizen kampen met forse problemen door de uitbraak van het coronavirus. Intensive cares liggen vol en voorraden van Nederlandse ziekenhuizen raken op. De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) houdt rekening met een Italiaanse ‘oorlogssituatie’. ,,In Italië worden mensen boven de 70 niet meer opgenomen op de intensive care.’’ 

 1. Twitter sluit account Pakistaan die prijs zet op hoofd Geert Wilders: ‘Na Rushdie is hij de volgende’

  Twitter sluit account Pakistaan die prijs zet op hoofd Geert Wilders: ‘Na Rushdie is hij de volgende’

  Na de aanval op Salman Rushdie richten enkele Pakistanen opnieuw bedreigingen aan het adres van PVV-leider Geert Wilders. Zij willen dat de fractievoorzitter het volgende slachtoffer wordt, vanwege zijn uitlatingen over moslims. Op Twitter werd vanmorgen het account gesloten van een Pakistaan die zich uitliet voor iemand van de grote politieke partij Pakistan Muslim League, nadat hij in een veel gedeelde tweet 20 miljoen dollar op het hoofd van Wilders zette.
 2. Bestrijding virus gaat nieuwe fase in: Nederlanders moeten thuiswerken, evenementen geschrapt
  Play
  video

  Bestrij­ding virus gaat nieuwe fase in: Nederlan­ders moeten thuiswer­ken, evenemen­ten geschrapt

  Nederlanders moeten afstand nemen om verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Werknemers moet zoveel mogelijk thuiswerken, bijeenkomsten met veel mensen zijn taboe, wie verkouden is, moet thuisblijven. Grote (sport)evenementen worden afgelast. Met ongekend ingrijpende maatregelen probeert het kabinet de virusgevolgen te beperken. Scholen blijven open. ‘Nederland is een patiënt die behandeld moet worden'.