Rattenprobleem Miranda van der Meer
Volledig scherm
PREMIUM
Rattenprobleem Miranda van der Meer © Fred Leeflang

Invasie van ratten door verzakking in tuin: ‘Hele families baanden zich een weg naar buiten’

ReageerJongens die gillen als meisjes. De stembanden van twee werkmannen stonden ‘op knappen’, toen zij nietsvermoedend een tegel in de tuin van de Delftse Miranda van der Meer optilden. Ze zagen een invasie van ratten. ‘Hele families’ baanden zich een weg naar buiten.

13 reacties

 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Echt belachelijk dat deze ratten gelijk worden dood gemept. Echt de mens mag overal gaan en staan. Maar de dieren zijn overal de dupe van. Moeten altijd maar uit gemoord worden. Echt de dieren krijgen bijna geen ruimte in deze wereld en als het er te veel zijn in de ogen van de meeste mensen worden ze dood gemaakt. Over mensen zegt bijna niemand er zijn er teveel. Nou ik vind van wel er zijn te veel mensen die denken dat de hele wereld van hun is. L v schoten
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Wat zijn dat voor dierenbeulen, die ratten de hersens inslaan, laat lekker gaan
 • Inri van Hulst

  1 jaar geleden
  als de tuin openbare ruimte is , dan betaal je daar geen huur over en is het van de gemeente. betaal je wel huur over de tuin , dan is het van de woningstichting.
 • Mark van S

  1 jaar geleden
  dit is een probleem dat overstijgend is van 1 eigenaar/huurder. De gemeente moet hier zijn verantwoordelijkheid nemen en planmatig rattenplagen aanpakken voordat het uit de hand loopt. Gemeentebelastingen moeten dit financieren, als er teveel ratten zijn dan moet die maar omhoog. Dit is een algemeen probleem. Als je buurman ratten heeft krijg je er zelf ook last van.
 • A.L. Brand

  1 jaar geleden
  Het gaat er m.i. niet om of het probleem zich in al of niet openbare ruimte afspeelt, het gaat om riolen en die zijn toch echt van de gemeente.
 1. Een op veertien bewoners sociale huurwoning verdient te veel

  Een op veertien bewoners sociale huurwoning verdient te veel

  Zo’n 7 procent van de bewoners van een sociale huurwoning had vorig jaar eigenlijk een te hoog inkomen. De groep zogeheten scheefhuurders wordt de afgelopen tien jaar wel steeds kleiner. In 2012, het jaar van de eerste meting, stond nog zo’n 12 procent van de huurders te boek als scheefwoner. Dat blijkt uit een analyse van persbureau ANP op basis van recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat eens in de drie jaar wordt uitgevoerd.
 2. Bewoners van Reigerflat zijn junks, ratten en afvalaso’s zat: ‘Dochtertje bijna door mes gespiesd’
  PREMIUM

  Bewoners van Reigerflat zijn junks, ratten en afvalaso’s zat: ‘Dochtertje bijna door mes gespiesd’

  Schimmel, ratten in het plafond, junks in het portiek, afval en zelfs keukenmessen die vanaf de 14de etage naar beneden worden gegooid. Om van de lekkages en tocht nog maar te zwijgen. Een grote groep bewoners van de Reigerflat in Poptahof in Delft zijn de erbarmelijke leefomstandigheden meer dan zat. Voor het eerst ballen ze met elkaar een vuist tegen wooncorporatie Woonbron. ,,De huur moet omlaag tot er groot onderhoud is gepleegd”, eisen ze.