Volledig scherm
De oehoe jaagt de afgelopen dagen veel mensen schrik aan, meldt de gemeente Purmerend. © ANP

Inwoners Purmerend met paraplu de straat op

De gemeente Purmerend adviseert mensen om met een paraplu de straat op te gaan. Een agressieve oehoe valt mensen namelijk al weken lastig. De gemeente onderneemt stappen om de uil zo snel mogelijk te vangen.

Omdat het om een beschermde vogel gaat, moet de provincie eerst een ontheffing geven voor ze hem mogen vangen. ,,Het is zaak dat deze procedure ingekort wordt'', laat een woordvoerster van de gemeente weten.

Tot die tijd adviseert zij de mensen met paraplu de straat op te gaan in de gebieden waar de uil gezien is. ,,Met name 's avonds slaat het dier toe. Ze benadert mensen geruisloos en valt van achter aan. Je moet er niet aan denken dat iemand zich omdraait.''

Hardlopers
Gisteravond viel de Oehoe twee hardlopers aan op de atletiekbaan in de plaats. Ze moesten zich met hoofdwonden laten behandelen. De trainingen werden uit veiligheidsoverwegingen voortijdig afgeblazen.

Vorige week waren twee verstandelijk gehandicapten het doelwit van de vogel op het terrein van de Prinsenstichting.

De gemeente Purmerend denkt dat de oehoe uit gevangenschap is ontsnapt. De vogel komt in het Noord-Hollands landschap niet voor.

  1. Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’
    PREMIUM

    Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’

    Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”