Jan Willem de Bruijn uit Berkel en Rodenrijs wist met de 'meest passievolle en waarheidsgetrouwe’ burl de harten van de jury te veroveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Willem de Bruijn uit Berkel en Rodenrijs wist met de 'meest passievolle en waarheidsgetrouwe’ burl de harten van de jury te veroveren. © Killian Lindenburg

Is het een bronstig hert? Nee, het is Jan Willem (21) en hij won het NK vanwege zijn ‘passievolle’ burl

videoHet geluid van een bronstige edelhert - dat klinkt als burl, buuurl, buuuurl - is niet weggelegd voor de mensenkeel om na te bootsen. Maar Jan Willem de Bruijn (21) uit Berkel en Rodenrijs won met zijn allerbeste hormonale oergeluid afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap burlen. ,,Laatst gooide ik er een uit op een terras in Rotterdam, dat was een gek moment.”

 1. Bedorven vlees, illegale puppyfabriek en aanranding: Jan P. heeft ‘overal schijt aan’
  PREMIUM
  'horrorfokker'

  Bedorven vlees, illegale puppyfa­briek en aanranding: Jan P. heeft ‘overal schijt aan’

  Jan P. stond al bekend als de horrorfokker, vanwege de ‘illegale puppyfabriek’ met zeker vijfhonderd honden die hij op zijn terrein had. P. is eerder ook veroordeeld voor aanranding en witwassen, en heeft daarnaast nog altijd een illegale handel in bedorven vlees, terwijl niemand ingrijpt. Dat blijkt uit onderzoek van deze site. ,,Hij heeft overal schijt aan en komt er ook nog mee weg.”
  Eersel