Het Isala-ziekenhuis in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Isala-ziekenhuis in Zwolle. © Getty Images

Isala stroomt vol met covid-patiënten: dit is waarom het ziekenhuis al moet ingrijpen (terwijl het vorig jaar nog veel drukker was)

Isala in Zwolle heeft als eerste ziekenhuis in het land noodgedwongen patiënten moeten overplaatsen naar andere ziekenhuizen in het land. Vorig jaar rond deze tijd lag er een veelvoud aan corona-patiënten. Hoe zit dat? ,,We hebben ook te maken met een grote toestroom van acute zorg en verloskunde’’, zegt Isala-bestuurder Ina Kuper.

44 reacties

 • de Bloois

  1 maand geleden
  allemaal een gevolg van volslagen wanbeleid op dit punt. Ook zijn er ziekenhuizen gesloten en omdat het op de vrije markt is gegooid. De elitekliek in den haag zit zelf prima in de ivoren torens. Die Rutten en zijn kornuiten verknallen ons mooie Nederland en verkwanselen onze normen en waarden op alle vlak!!!
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Jammer weer moet echt anders te weinig Ic bedden is ook een probleem.
 • Juan Delapenja

  1 maand geleden
  Als mij, als bewust ongevaccinnerde, een ic bed wordt geweigerd op basis van mijn keuze, dan mag ik er wel van uitgaan dat de rokers, drinkers en obesitas patienten dat ook gebeurd. Wel eerlijk blijven dan he
 • Christina Tache

  1 maand geleden
  Het is toch wel linke gedachten als we mensen hun ic bezoek verwijten. Wat krijg je dan? Reed je te hard? verwijtbaar dus geen ic bed. Roken, drinken alcohol te zwaar allemaal had je het kunnen voorkomen dus geen recht op ic bed? Kijk dus uit voor je iets roept. Zorgverzekeraars staan te springen hoor om niet te hoeven uit te betalen bij eigen schuld. Maar besef hoe een dergelijke gedachten jou ook kan treffen.
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  @Annie Koster het gaat wel om de bedden in 2013 en 2018 lag de IC ook vol maar toen waren er genoeg bedden en genoeg personeel. Iets met bezuinigen.....
 1. Politie: inzet leger onvermijdelijk bij code zwart in ziekenhuizen

  Politie: inzet leger onvermijde­lijk bij code zwart in ziekenhui­zen

  De politie en het OM signaleren dat er sprake is van ,,uitputting van medewerkers en middelen” door aanhoudende onrust in het land over de coronamaatregelen. De politie verwacht dat de reguliere en uitstelbare politiezorg daardoor afgeschaald moet worden. ,,Niet vanwege de handhaving van coronamaatregelen, maar om de openbare orde te handhaven, demonstraties te begeleiden en ongeregeldheden te voorkomen en te bestrijden.”