Volledig scherm
© anp

IVM pleit voor hergebruik medicijnen

Medicijnen die patiënten overhouden, moeten worden hergebruikt. Apotheken moeten teruggebrachte medicijnen niet vernietigen, maar aan andere patiënten verstekken. Dat bepleiten apothekers, huisartsen, patiëntenorganisatie NPCF en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Dat schrijft het AD.

Geneesmiddelen die patiënten overhouden worden nu vernietigd. Ieder jaar wordt op deze manier zo'n 100 miljoen euro aan medicijnen vernietigd, berekende het IVM.

Medicijnen zouden na uitgifte niet meer 100 procent veilig meer zijn. Daar is IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel het niet mee eens. 'Niemand zal ze thuis in de oven bewaren. Er moet wel iets heel vreemds mee gebeuren, wil de werking enorm veranderen.'


  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.