Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ja, je bent zielig. Maar nee, dan had je niet moeten gaan

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

16 reacties

 • peet Vette de

  2 maanden geleden
  Waarom kan ik het bijna altijd met je eens zijn Eus ?? En (schat ik) 95% van Nederland!
 • Peter van Wermeskerk

  2 maanden geleden
  Laatst sprak ik een niet-gevaccineerde, "uit principe". Niet vanwege geloof of zo. "Als jij besmet raakt, kun je veel andere mensen ziek maken", zei ik. "Gevaccineerden worden toch niet ziek", zei hij. "Er zijn ook andere mensen", repliceerde ik. "Dat moet dan maar", zei de egoïst. Moraal: Eus heeft volkomen gelijk. Je niet laten vaccineren betekent dat je andere mensen moedwillig in gevaar wilt brengen. Uit principe.
 • Toby Louwen

  2 maanden geleden
  Ware het allemaal niet dat vrijheid van verplaatsing, verankerd in meerdere grondwetten en EU wetgevingen, nu dus een privilege blijkt te zijn dat om een virus per Staat kan worden ontnomen. Het risico ligt bij het individu, niet bij de Staat. Dus waarom dan individuele grondrechten met voeten treden? Dit overigens voor eenieder, niet alleen voor de Nederlandse reiziger.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Heb je net zitten lezen in de papieren krant. Helemaal top, Eus. Applaus applaus applaus!!! Nederlanders in het buitenland, ik schaam me vaak dood. Wat fijn dat er iemand is die zo feilloos mijn mening lekker in de krant zet aangezien ik dat zelf niet kan, want geen columnist. Maar gelukkig hebben we dit forum nog :D Julia van Damme
 • H.J. Rosenquist

  2 maanden geleden
  Ik ben het volledig eens met Dre Kalkhuis. Ik denk het te begrijpen, dat Akyol inmiddels in zijn eigen bubbel verkeerd en daaruit zijn eigen wijsheid propageert. In feite komt het hierop neer, dat we gegijzeld worden door virologen en politici. De waarheid is weerbarstiger. Er overlijden meer personen aan kanker en andere ernstige aandoeningen dan aan covid-19. M.a.w. geen beperkingen meer.
 1. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
  Play
  Video

  Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

  Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.