Volledig scherm
© anp

Jaarwisseling 'opvallend' rustig in grote steden

UpdateDe jaarwisseling in de vier grote steden verloopt opvallend rustig. Dat merken politiewoordvoerders uit Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Tot circa half drie 's nachts vonden er nergens grote incidenten plaats, meldden de politiekorpsen.

Volledig scherm
Vuurwerk op de Erasmusbrug in Rotterdam. © ANP
Volledig scherm
Vuurwerk bij de Dom in Utrecht. © anp

In Amsterdam gaat het 'goed en rustig', aldus een politiewoordvoerder. Volgens haar kan dat met het slechte weer te maken hebben, waardoor er minder mensen op de been zijn. 'Er waren een aantal inbraken, kleine vechtpartijen en aanhoudingen voor vernielingen en openbaar dronkenschap.' Om half 3 's nachts waren er enkele tientallen aanhoudingen verricht.

Ook in Utrecht gaat het 'buitengewoon goed, zonder gekke dingen', meldde een zegsman in de Domstad. De politie heeft het minder druk dan vorig jaar. Wel raakte iemand in Bunschoten zijn hand kwijt door het afsteken van vuurwerk en kreeg in Amersfoort een persoon een vuurpijl in het gezicht.

In Den Haag en Zoetermeer werden enkele jongeren opgepakt voor vernielingen en illegaal vuurwerk, meldde een woordvoerder. Rond de 25 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verwondingen die ze opliepen door vuurwerk. 'Voor de rest is het uitzonderlijk rustig.'

Rotterdam kende vooral een 'regenachtige' aanloop naar de jaarwisseling. Voor de rest is alles onder controle volgens het korps Rotterdam-Rijnmond.