Volledig scherm
Politicus, columnist en journalist Jan Roos moet zich volgende week vrijdag voor de politierechter verantwoorden voor een mishandeling. Het incident zou op 10 mei 2018 in Bergen hebben plaatsgevonden. © ANP

Jan Roos voor rechter wegens mishandeling

Politicus, columnist en journalist Jan Roos moet zich volgende week vrijdag voor de politierechter verantwoorden voor een mishandeling. Het incident zou op 10 mei 2018 in Bergen hebben plaatsgevonden.

Roos wordt niet door een advocaat vertegenwoordigd, laat hij vrijdag weten. Volgens de oud-Powned-coryfee zou de man die hem aanklaagt hem op straat hebben uitgescholden en bedreigd. ,,Het was een zeer agressief persoon die onder meer dreigde mijn kinderen wat aan te doen”, aldus Roos.

Hij maakte naar eigen zeggen een ‘afwerende beweging’ toen zijn belager uithaalde. ,,Ik verdedigde slechts mijzelf”, aldus Roos. ,,Ik heb zelf geen moment overwogen om naar de politie te stappen; dit soort dingen overkomt mij vaker. Ik vind het een beetje zielig dat deze meneer dat wel meent te moeten doen.”

De zaak dient volgende week vrijdagmiddag voor de rechtbank in Alkmaar.

  1. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.