Volledig scherm
Bauke Vaatstra, de vader van de vermoorde Marianne Vaatstra. © anp

'Jasper S. betaalt niets aan vader Vaatstra'

Jasper S., de moordenaar van Marianne Vaatstra, weigert haar vader Bauke een schadevergoeding te betalen.  Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. Bauke Vaatstra eist via de rechter 250.000 euro.

De advocaat van Jasper S. laat aan de krant echter weten dat S. niets wil betalen. 'Mijn cliënt verzet zich tegen de hele vordering', zegt advocaat Ernst Muller. 'Omdat de zaak nog onder rechter is, wil ik verder niets kwijt over de reden.' Eerder noemde hij het bedrag extreem hoog.

Marianne Vaatstra werd in 1999 vermoord. Een van de redenen dat haar vader de zaak heeft aangespannen, is dat S. jarenlang zweeg over de moord. 'S. gaf willens en wetens jarenlang zijn identiteit niet prijs om zijn eigen huid te redden. Voor Bauke Vaatstra zijn het verschrikkelijke jaren geweest. S. heeft het verwerkingsproces bij mijn cliënt lange tijd zwaar gefrustreerd', aldus Vaatstra's advocaat John Beer.

S. liep pas tegen de lamp na een grootschalig dna-onderzoek. Vorig jaar werd hij veroordeeld tot 18 jaar cel voor verkrachting en moord. Vaatstra's advocaat heeft beslag laten leggen op de boerderij van S. in Oudwoude.