In juni/juli 1945 komt de Duits-joodse Ernestine van Witsen-Weinberg, overlevende van Bergen-Belsen, aan op het Centraal Station in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
In juni/juli 1945 komt de Duits-joodse Ernestine van Witsen-Weinberg, overlevende van Bergen-Belsen, aan op het Centraal Station in Amsterdam. © Uitgeverij het Spectrum

'Je bent alles kwijt, je huis is geroofd en dan gaan ze ouwehoeren over kwitanties'

joden in WO2Bij het vernieuwen van haar zo geprezen boek U wordt door niemand verwacht werd historica Michal Citroen weer boos. Want het spook van de onmenselijke bureaucratie - die Joden na de oorlog een trap na gaf - waart nu nog rond.

  1. Cidi onthutst: ‘Nationaal Comité moet aangifte tegen FvD doen voor misbruik logo’
    Play
    Video

    Cidi onthutst: ‘Nationaal Comité moet aangifte tegen FvD doen voor misbruik logo’

    In politiek Den Haag is verontwaardigd gereageerd op een poster over Bevrijdingsdag die Forum voor Democratie verspreidt op sociale media. Op die poster staat: ‘Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid‘ en de jaartallen 1945-2020. Bij het laatste jaartal staat een overlijdenskruisje. Verder staan er als ondertekenaars op de poster onder meer Forum voor Democratie en organisaties als Viruswaarheid en Nederland in Verzet. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil er weinig woorden aan vuilmaken. ,,Dit is echt zeer ongepast.”