Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

‘Je kind behoort tegenwoordig tot de minderheid als het geen aandoening heeft’

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Alex constateert dat je als kind tegenwoordig tot de minderheid behoort als je geen aandoening hebt.

,,Hij moet toch iets hebben?” Ik zat bij de buurvrouw in de voortuin. Ze had de baby op schoot. We hadden het over wat de baby al wel en niet kon. Op een gegeven moment in zo’n gesprek zie ik altijd kans om te roepen: hij is vast hoogbegaafd!

Want waar ben je tegenwoordig zonder diagnose? Op een beetje mbo behoor je zonder diagnose voor het een of ander tot de minderheid. Voor de samenleving is een diagnose lekker makkelijk. Het kan niet zo zijn dat er met het systeem iets mis is. Nee, het ligt aan de mensen met hun kwaaltjes.

  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.