Volledig scherm
De Facebookpagina 'Hansje moet terug naar zijn moeder' © Facebook

Jeugdzorg dreigt moeder Hansje (6) met aangifte

De moeder van Hansje (6) uit Oss heeft een brief ontvangen van Bureau Jeugdzorg waarin de vrouw wordt verzocht niet een tweede keer beeldopnames online te plaatsen van een bezoek van Bureau Jeugdzorg, anders zal het contact per direct stop worden gezet en wordt er aangifte gedaan. Dit meldt Omroep Brabant vandaag.

Volgens Bureau Jeugdzorg is het verboden om beeld- of geluidsopnames te maken van bezoeken van haar medewerkers.

Vorige week plaatste moeder Irme een filmpje van een bezoek van Bureau Jeugdzorg op internet. Bureau Jeugdzorg kwam langs om haar zoontje Hansje uit huis te plaatsen omdat er acute vrees voor zijn veiligheid bestaat. De precieze aanleiding is niet bekend. De moeder en vader liggen in een zware scheiding. Er is ruzie over de omgang.

De moeder filmde hoe haar kind met hulp van de politie werd opgehaald en plaatste de beelden op internet. Het jongetje schreeuwt dat hij bij zijn moeder wil blijven. 'Mijn zoontje is gewoon in zijn onderbroek meegenomen,' vertelt de moeder, die Hansje sindsdien niet meer heeft gezien.

Kinderombudsman Marc Dullaert is geschrokken van het filmpje en wil een feitenonderzoek doen. 'Ik wil weten wat er aan de hand is en wat er is gebeurd'.