Volledig scherm
Eerder dit jaar kreeg Jongejan de European Award uitgereikt door Neelie Kroes. © epa

Jiami (15) door jongeren uitgeroepen tot blogger 2014

Blogger Jiami Jongejan (15) is door lezers van jongerenkrant 7Days uitgeroepen tot de Jongere van het Jaar 2014. De prijs werd vanavond uitgereikt in Bitterzoet in Amsterdam.

Volledig scherm
© Archieffoto van Jongejan die een prijs van de EU kreeg uitgereikt door Neelie Kroes. EPA

Haar website Lifesplash.nl, waar zij blogt en vlogt over mode, beauty, lifestyle en haar dagelijkse leven, is razend populair en telt tienduizenden unieke bezoekers per maand. Haar YouTube-kanaal telt ruim 70.000 abonnees.

De tweede plaats was voor de 17-jarige Sophie Milzink. Het aantal volgers van haar YouTube-kanaal verdrievoudigde in 2014 tot meer dan 71.000. Op de derde plaats eindigde zwemster Maaike de Waard (18), die in de zomer goud haalde op de Jeugd Olympische Spelen in China.

In totaal brachten ruim 5200 jongeren hun stem uit. De prijs werd voor de vijfde keer toegekend. Jongejan kreeg 43 procent van de stemmen. Met de award wil 7Days jongeren in het zonnetje zetten. ,,Jongeren verdienen het serieus genomen te worden", stelt hoofdredacteur Lotte Stegeman. ,,Ze komen er in de berichtgeving nog altijd bekaaid vanaf. Nieuws met betrekking tot tieners is veel vaker negatief dan positief. Maar er zijn er steeds meer die zich op een positieve manier onderscheiden."