Na jarenlang trouwe dienst bij de politie kreeg de 51-jarige politieman John Luijsterburg uit Roosendaal de diagnose chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis (PTSS).
Volledig scherm
PREMIUM
Na jarenlang trouwe dienst bij de politie kreeg de 51-jarige politieman John Luijsterburg uit Roosendaal de diagnose chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis (PTSS). © John Lazaroms

John liep trauma’s op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

PTSSDaar zit je dan, in Zuid-Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor agent John Luijsterburg als een bevrijding en als een vonnis. ,,Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”

  1. Verwijderen kanaal Lange Frans werkt averechts: 'Complotdenkers zien dit als bevestiging van hun vermoedens’
    PREMIUM

    Verwijde­ren kanaal Lange Frans werkt averechts: 'Complotden­kers zien dit als bevesti­ging van hun vermoedens’

    YouTube voedt het wantrouwen van complotdenkers door het kanaal van de populaire rapper Lange Frans compleet te verwijderen. Dat zegt filosoof Hans Schnitzler tegen deze nieuwssite. Hij vreest dat YouTube met de actie een tegenovergesteld effect bereikt. ,,Complotdenkers zien dit als een bevestiging van hun vermoedens. Zij zullen denken: zie je nou wel, de reguliere media proberen dit weer onder het tapijt te schuiven.”