Volledig scherm
PREMIUM
De Grubbenvorsterweg in Lottum. Kader: Joke Stappers © Google streetview/privéfoto familie

Joke (37) had 24 uur niet geslapen en botste in vroege ochtend tegen een boom

Joke Stappers (37) uit Broekhuizen komt in de vroege ochtend terug van een werkuitje op Malta. Het is nog vroeg in de ochtend en vanaf het vliegveld brengt ze drie collega’s naar huis. Dan rijdt ze naar haar eigen huis. Joke is al meer dan 24 uur wakker als ze tegen een boom botst. Ze is op slag dood. De dozen met Jokes spullen staan een jaar na dato nog bij haar moeder in de kelder. De familie wil ze samen nog een keer uitzoeken. Maar het is moeilijk. Het zijn háár spullen.

De weg terug verloopt allesbehalve soepel. Het vliegtuig vanuit Malta landt niet in Rotterdam maar wijkt die nacht noodgedwongen uit naar Luik. Joke is met al haar collega’s een weekend naar het eiland geweest voor een werkuitje. Vanuit Luik wordt het gezelschap in de vroege ochtend van maandag 11 juni 2018 met de bus naar de havenstad gebracht. Daar pakt Joke de auto terug naar Limburg. Haar drie collega’s rijden met haar mee. Die zet ze in de vroege ochtend thuis af.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.