De traumahelikopter op het erf van het agrarisch bedrijf aan de Aalsumerweg in Oldehove
Volledig scherm
De traumahelikopter op het erf van het agrarisch bedrijf aan de Aalsumerweg in Oldehove © De Vries Media

Jong slachtoffer (16) ongeval mestput in Oldehove overleden

De 16-jarige jongen die op 12 mei in een mestput bij een boerderij in het Groningse Oldehove viel, is overleden. De jongen was met zijn vader aan het werk toen hij in de mestvilo viel.

Zijn vader probeerde hem nog te redden, maar raakte daarbij zelf buiten bewustzijn. Beide slachtoffers werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar de 16-jarige Gerben Verkleij vijf dagen later overleed.

Volgens de politie is eerst de jongen in de gierput gevallen en bedwelmd geraakt door de gassen uit de mest. Vervolgens wilde zijn vader hem eruit halen en raakte ook hij bedwelmd. Hoe lang ze in de mestput hebben gelegen is niet bekend.

Iemand op de boerderij sloeg alarm, waarna de vrijwillige brandweer de twee kon bevrijden. Ook rukten drie ambulances, een medisch coördinator en een traumahelikopter uit om hulp te verlenen. De slachtoffers waren niet meer aanspreekbaar.

  1. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
    video

    Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

    Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”