Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongen (17) veroordeeld voor aanranding van 66-jarige vrouw

Een jongen van 17 jaar uit Lochem is veroordeeld voor het aanranden van een 66-jarige vrouw. De jongen krijgt 143 dagen jeugddetentie, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. De rechter sprak de jongen vrij van poging tot verkrachting; daarvoor zag hij geen bewijs.

De 66-jarige vrouw maakte op zaterdag 15 december 2018 rond 06.15 uur haar dagelijkse ochtendwandeling in Lochem. De verminderd toerekeningsvatbare jongen is met de vrouw mee gefietst en later meegelopen, waarna hij haar bij haar schouders en middel vastpakte. De vrouw schreeuwde volgens getuigen uit dat hij weg moest gaan en probeerde voorbijrijdende auto’s te laten stoppen. 

Versieren

De minderjarige jongen zelf zegt de vrouw te hebben aangesproken, waarna hij haar probeerde te versieren. De rechter vindt bewezen dat hij het slachtoffer heeft vastgepakt en haar daarbij onzedelijk heeft betast. Dit ontkent de minderjarige, maar getuigen bevestigen het verhaal van het slachtoffer.

De onvoorwaardelijke periode jeugddetentie, bijna vier maanden, is gelijk aan de tijd die de jongen al in voorarrest zat. Hierbij hield de rechter rekening met de omstandigheid dat de jongen verminderd toerekeningsvatbaar is. Naast de jeugddetentie moet de jongen een behandeling volgen voor zijn persoonlijke problematiek. Ook mag hij geen contact zoeken met de 66-jarige vrouw.

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).