Volledig scherm
De fiets van de jongen ligt nog onder de auto. © Wijkagent Middelburg

Jongen (9) 18 meter meegesleurd onder auto

Een 9-jarige jongen is vanmiddag 18 meter ver onder een auto meegesleurd in het Zeeuwse Meliskerke. De jongen heeft wonderwel alleen wat schrammen en een gescheurd T-shirt opgelopen. Zijn crossfiets is kapot.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.30 uur . Hoe de jongen onder de auto terechtgekomen is, is niet precies duidelijk. Vermoedelijk kwam hij met zijn fiets van het trottoir af.

Omstanders zagen dat de jongen werd meegesleurd en hebben ervoor gezorgd dat de 81-jarige bestuurster uiteindelijk stopte. Ook hebben de omstanders de auto opgetild om de jongen eronder vandaan te halen.

Volgens de politie was er bij het ongeluk geen sprake van alcohol of opzet. De Rijksdienst voor het Wegverkeer zal nader bekijken hoe het staat met de rijvaardigheid van de vrouw.

  1. YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedserieus’

    YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedseri­eus’

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, staan vandaag voor de rechter. Ze zijn aangeklaagd wegens het bewust binnentreden van verboden terrein in overleg met anderen, een daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid. Zelf doen ze het af als een onschuldige aangelegenheid, maar de Amerikanen nemen de zaak bloedserieus.