Volledig scherm
© Videostill

Jongen uit nekschopfilmpje zat in proeftijd

De 15-jarige Poolse scholier die voorlopig twee weken vastzit omdat hij een meisje onderuit trapte, is vorig jaar veroordeeld voor een straatroof. Hij zat nog in zijn proeftijd. Dat meldt de politie aan het AD.

De jongen is voorlopig geschorst van het Thorbecke College aan de Rotterdamse Prinsenlaan. Vandaag kreeg hij van de rechter-commissaris te horen dat hij nog twee weken vastzit. Op Facebook riepen meer dan 700 woeste mensen dat ze de jongen zouden opwachten als hij vrijkwam. De Poolse tiener wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

De aanval van de tiener werd gefilmd en de beelden verspreidden zich eergisteren snel op het internet. Het filmpje leidde tot veel afkeurende reacties. Het meisje kreeg meerdere trappen en klappen. Ze zou al 1,5 jaar worden gepest.

De moeder van het mishandelde meisje houdt haar sinds maandag thuis. Zij is niet de eerste moeder die haar dochter weghoudt van die school na stelselmatig pesten. Een moeder van een 14-jarige scholiere sloeg na anderhalf jaar pesten één van de pesters op het Thorbecke College.