Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Gerard Burgers

Jongens mishandelen fietsster en filmen geweld met mobieltje

Twee jongens van veertien en vijftien jaar uit Zwolle en een zestienjarige jongen uit Wolvega zijn opgepakt voor de mishandeling van een vrouw. Het twintigjarige slachtoffer uit Zwolle reed woensdag in haar woonplaats door een fietstunnel toen ze werd lastiggevallen door het drietal.

Ze werd geschopt en geslagen terwijl een van de jongens alles filmde met zijn mobieltje. Een voorbijganger greep in en slaagde erin om een van de verdachten tegen te houden tot agenten ter plaatse waren.

Mobieltje

Die konden ook de andere jongens korte tijd later op de Oldermannenlaan aanhouden. Een van hen, vermoedelijk de jongen die heeft gefilmd, is vrijgelaten maar blijft verdachte. Zijn mobieltje, waarmee de beelden van de mishandeling werden gemaakt, is in beslag genomen. De andere twee minderjarigen hebben de nacht in de cel doorgebracht en zitten nog vast. De vrouw raakte lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Ze heeft aangifte gedaan.

Het filmen van geweld is bepaald geen incident. Met enige regelmaat duiken er filmpjes op waarin te zien is hoe mensen slachtoffer worden van geweld.