Volledig scherm
Screenshot © Facebook

Jongens vast na knock-out schoppen en slaan meisje

UpdateDe politie heeft twee jongens van 14 en 15 jaar opgepakt voor de zware mishandeling van een 15-jarig meisje uit Beverwijk. Het slachtoffer werd eerder vandaag door de jongens toegetakeld in IJmuiden. Op Facebook circuleert een filmpje waarin te zien is dat twee jongens op haar intrapten terwijl ze op de grond lag. Volgens de politie moest ze onder medische behandeling vanwege 'heftig letsel in haar gezicht'.

De volledige aangifte volgt vrijdag. Op Facebook wordt met een klopjacht op de daders gedreigd. De politie verklaarde de zaak hoog op te nemen', zei een woordvoerster. Over de toedracht kon de politie nog niets zeggen.

Roerloos
Op de beelden is te zien dat één van de jongens het meisje buiten westen lijkt te slaan. Als ze roerloos op de grond ligt, trapt een tweede jongen het meisje nog eens op haar hoofd. Opvallend aan de beelden zijn de omstanders, die wel filmen maar niet ingrijpen.

De video roept boze reacties op op Facebook. De persoon die het filmpje op internet publiceerde, is ook bepaald niet te spreken over de actie. 'Wie kent ze? Plein '45.. Vuile teringleijers ... jahoor ze durven wel tegen een meisje. Als ik erbij stond Nou,' luidt het onderschrift bij het 14 seconden durende filmpje.