Jongeren Delft bekogelen brandweer met stoeptegels

De brandweer is vrijdagavond in Delft door een grote groep jongeren bekogeld met bakstenen. Dat meldt Omroep West. Volgens de regionale zender raakte niemand gewond maar liep een brandweerwagen schade op.

Brandweermensen rukten aan het begin van de avond uit omdat er een rookalarm afging bij het Hugo Gotius College op de Juniusstraat. Daar aangekomen bleek het loos alarm. Volgens Omroep West onderzoekt Scholencombinatie Delfland of de jongeren ook verantwoordelijk zijn voor de valse brandmelding.

Toen de brandweer terug op weg was naar de kazerne hoorden de inzittenden iets tegen de wagen bonken. Toen ze uitstapten om de schade op te nemen bleek dat ze met stoeptegels bekogeld werden door een groep van zo'n 25 jongeren. Die sloegen snel op de vlucht. De brandweermensen zouden meteen aangifte hebben gedaan bij de politie.

De school zou al een aantal namen van verdachten hebben maar er is nog niemand aangehouden. Tegen de regionale omroep zegt een woordvoerder van de brandweer dat er twee rolluiken beschadigd zijn van de wagen maar dat hij nog wel bruikbaar is.