Josh de Lange en zijn vriendin Iris. Zij zijn door corona veel sneller gaan samenwonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Josh de Lange en zijn vriendin Iris. Zij zijn door corona veel sneller gaan samenwonen. © Dolph Cantrijn

Jongeren hadden minder seks en bleven hangen in ‘coronarelaties’

De coronamaatregelen hebben flinke impact gehad op het liefdesleven van jongeren, blijkt uit onderzoek van kenniscentrum Rutgers en Soa Aids Nederland. Zo hadden singles tijdens de coronaperiode minder seks. De mogelijkheden om een nieuwe liefde te ontmoeten, waren beperkt en uit angst voor corona waren jongeren voorzichtig met daten en seks.

7 reacties

 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  En maar klagen dat ze twee jaar afgenomen was en nu ook nog minder sex???? Dat komt deze gepamperde generatie niet meer te boven 🤫
 • Kristin Groenenboom

  1 jaar geleden
  @ Ivar Dekking: eens! Ouder van 21, 23 en 25 jaar oude kinderen. Ben trots op ze hoe ze door Corona tijd heengingen, met alle respect ervoor en aan regels houden (opvoeding?). En nu kunnen ze weer “gaan” (als ze willen). Kinderen/ hebben levenslessen nodig: niet alles kan altijd zoals jij het wil. Al is dit wel een harde les geweest, geef ik toe. Maar: Wie weet betaalt zich dat heel goed uit voor de komende toekomstige generatie(!). Leven blijft leren.
 • J Zeeman

  1 jaar geleden
  Ik ben nog veel trotser op al die mensen die niet liepen te klagen en te muiten maar gewoon deden wat gevraagd werd. Die niet liepen te zaniken over iedere maatregel en die begrepen dat ook de geleerden en ministers hier voor het eerst mee te maken hadden. En op al die mensen in de zorg die gewoon door gingen ondanks de risico's. En die jongeren halen de schade wel weer in, wees daar maar niet bang voor.
 • Dolly J. de Groot

  1 jaar geleden
  Dolly J. de Groot Er zijn toch nog heel jongeren geweest die tijdens de verschillende stadiums tijdens de lockdowns wel seks met elkaar hadden, dit was tenslotte nooit verboden geweest. Het punt is dat jongeren dit voor zichzelf houden, het is tenslotte dat je het niet aan de grote klok gaat hangen met wie en hoe vaak je seks hebt bedreven. Dat doe je normaal ook niet toch. Liefs Dolly
 • Albertus D Heijnen

  1 jaar geleden
  Ook ik ben het wel met Ivar eens, al denk ik dat 95% te hoog is. Ik heb toch de afgelopen 2 jaar ook wel heel veel "gezeur en geklaag" gehoord. En nu er weer veel kan moeten de jongeren echt weer gaan genieten. Festivals, daten, uitgaan en het sociale netwerk weer aanspreken. Doe dit ook echt, want niemand weet of corona of de oorlog die nu heerst weer voor beperkingen gaat zorgen.