Jongeren haken na coronatijd massaal af bij sporten: ‘We hebben nu een beweegcrisis’

met videoNederlanders zijn vorig jaar massaal minder gaan sporten. Zo’n 800.000 mensen hadden geen zin meer in een wekelijkse training. Met name jongeren hadden er genoeg van.

14 reacties

 • Mieneke Kok

  1 maand geleden
  Ik denk ook dat mensen op een andere manier zijn gaan sporten. Of het niet meer kunnen betalen. Ik fiets en wandel dagelijks. En ben een keer in de week aan het badmintonnen. En dat allemaal gratis. 😉 Ben niet zo grote groepen mens.
 • M.G. Bults

  1 maand geleden
  Als sporten nu nog alleen daar is voor degenen die het kunnen betalen, verziek je hele land. De zoveelste splitsing in de samenleving. Oh ja, welke samenleving ook al weer?
 • H Peters

  1 maand geleden
  De eerste sociale consequenties van het wanbeleid van de overheid komen langzaam aan het daglicht. Anderen zoals zelfmoord, echtscheidingen, verwaarloosde kinderen, gedumpte huisdieren, etc. daar praten we niet over. Al die maatregelen hebben tot een sociale ontwrichting geleid en dat om ongezonde mensen (veelal door eetgedrag) tegen gezonde mensen en leeftijdsgroepen te beschermen. Laat ze de volgende keer zich tegen zichzelf beschermen, alleen zij doen aan 'ieder pondje gaat door het mondje'.
 • Toine Peters

  1 maand geleden
  Ik werk in de sportsector. Veel mensen zijn anders gaan sporten. Ze vinden fitnesscentra met oude opzet vaak oersaai en weinig uitdagend. Mensen die een beetje dom willen trainen gaan naar Basic fit zonder begeleiding of doelstelling. De trends nu zijn: zijn cross fit, hiking, wielrennen en hardlopen. Old school Fitness scholen hebben weinig tot niets aan innovatie gedaan en er loopt helaas slecht opgeleid jong personeel(goedkoop). Mensen zoeken nu vooral naar meer uitdagingen en kwaliteit.
 • Piet Hartmans

  1 maand geleden
  Het grootte probleem is de kosten om te kunnen mogen zwemmen . Zwembadmanagers berekenen de kosten door aan hun klanten zo ook de vereenigingen moeten meer gaan betalen,dus de contributie moet omhoog. Betaal zelf nu 100euro voor een 25badenkaart of nu 63 euro buitenbadseisoen was 52,50 euro. Voor de meer kosten krijg je NIETS extra terug. M.a.w. zwemmen wordt zeker voor mensen met een laag inkomen of pensioen om betaalbaar . Alternatief pak je fiets en maak leuke dag tochtjes is ook gezond !!