Volledig scherm
Park Valkenberg in Breda © Saminna van den Bulk

Jongeren mishandelen hond en slaan man (50) bewusteloos in park Breda

Consternatie in het Bredase park Valkenberg. Daar liep het gisterenavond omstreeks 18.15 uur volledig uit de hand. Zes tot tien jongens kwamen in aanvaring met een man die zijn hond in het park uitliet.

Die jongeren zouden tegen de man aan het schreeuwen zijn en diens hond zou geschopt worden. Omstanders bemoeiden zich met het conflict en poogden de boel te sussen. Dat verliep echter anders.

Een van de jongeren deelde namelijk een rake klap uit aan één van de omstanders. Die persoon, een 50-jarige Bredanaar, ging bewusteloos naar de grond. Hij werd later met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rennen

Toen de politie werd opgetrommeld, zetten de jongeren het op een rennen. Een eerste verdachte werd door een politieagent in burger, die van zijn vrije tijd genoot, aangehouden. Niet lang daarna sloeg de politie nog twee verdachten in de boeien.

De aangehouden personen zijn een 17-jarige jongen uit Rotterdam, een 18-jarige jongen uit Maassluis en een 20-jarige Bredanaar. Zij zitten vast. De politie doet onderzoek.