Volledig scherm
Park Valkenberg in Breda © Saminna van den Bulk

Jongeren mishandelen hond en slaan man (50) bewusteloos in park Breda

Consternatie in het Bredase park Valkenberg. Daar liep het gisterenavond omstreeks 18.15 uur volledig uit de hand. Zes tot tien jongens kwamen in aanvaring met een man die zijn hond in het park uitliet.

Die jongeren zouden tegen de man aan het schreeuwen zijn en diens hond zou geschopt worden. Omstanders bemoeiden zich met het conflict en poogden de boel te sussen. Dat verliep echter anders.

Een van de jongeren deelde namelijk een rake klap uit aan één van de omstanders. Die persoon, een 50-jarige Bredanaar, ging bewusteloos naar de grond. Hij werd later met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rennen

Toen de politie werd opgetrommeld, zetten de jongeren het op een rennen. Een eerste verdachte werd door een politieagent in burger, die van zijn vrije tijd genoot, aangehouden. Niet lang daarna sloeg de politie nog twee verdachten in de boeien.

De aangehouden personen zijn een 17-jarige jongen uit Rotterdam, een 18-jarige jongen uit Maassluis en een 20-jarige Bredanaar. Zij zitten vast. De politie doet onderzoek.

  1. VPRO nog één keer door stof om blunder beëindiging column Freriks en wéér kritiek
    Update/video

    VPRO nog één keer door stof om blunder beëindi­ging column Freriks en wéér kritiek

    De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT gingen vandaag nog één keer door het stof om het ontslag van columnist Philip Freriks. Tijdens de vorige aflevering kreeg hij tot zijn eigen verbazing live in de uitzending te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Maar ook het mea culpa van vandaag kan wederom op kritiek rekenen. ,,Incompetent, onbeschoft én vergeetachtig!’’ zo klinkt het.