Volledig scherm
© anp

Jongetje (7) dood gevonden in huis, moeder aangehouden

In een woning aan de Zeswegenlaan in Heerlen is vanmorgen een jongetje van 7 jaar dood gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf. Mogelijk is er sprake van een familiedrama. De moeder is aangehouden en zou een bekende zijn van de politie. Het gezin zou daarnaast bekend zijn bij Jeugdzorg, meldt Limburg 1.

De 40-jarige moeder is aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar zoontje. Het jongetje was het enige kind van de vrouw. Ze zouden met zijn tweeën in de flat wonen.

De politie kwam volgens de woordvoerder de zaak op het spoor toen de vrouw dreigde zichzelf van het leven te beroven. Om 8.00 uur zondagochtend was ze bovenop een viaduct over de stadsautobaan van Heerlen gaan staan en dreigde naar beneden te springen. Onderhandelaars van de politie wisten haar op andere gedachten te brengen.

Nadat de politie haar had meegenomen, namen agenten een kijkje in haar woning en vonden het lichaam van het jongetje. Haar woning is vlakbij het viaduct, waar ze vanaf werd gehaald.

Jeugdzorg
De vrouw was bekend bij de politie, meldt de Limburgse nieuwssite. Vanwege geluidsoverlast zouden agenten regelmatig bij de flat zijn langsgegaan. Daarnaast zou het gezin bekend zijn bij Jeugdzorg. Een buurtbewoner vertelt dat de vrouw psychologische problemen heeft. Zo zou ze weleens ,,in haar nakie'' naar buiten rennen.

Volgens een buurtbewoner heeft de moeder het jongetje doodgeschoten waarna ze op de vlucht is geslagen, dat schrijft Hart van Nederland. Ze is later in een nabijgelegen park aangehouden. De vrouw zou volgens andere omwonenden onlangs zijn gescheiden van haar man.

De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Ze kan niet meer informatie geven omdat de vrouw in beperkingen vastzit.

Het jongetje werd rond 10.00 uur gevonden.

Volledig scherm
© anp