Volledig scherm
Jongetje (7) gered van val in Tilburg. © Toby de Kort

Jongetje (7) klimt in pyjama uit raam om vader te zoeken, brandweer redt hem van richel

Een jongetje van 7 jaar heeft vanavond een tijd op een richel aan de buitenkant van zijn slaapkamerraam gestaan in de Van Hogendorpstraat in Tilburg. Hij stond daar op blote voeten op nat ijzerwerk in zijn doorweekte pyjama, omdat hij op zoek was naar zijn vader. Die was niet thuis. 

Het jongetje is vermoedelijk wakker geworden en is naar zijn vader gaan zoeken. Omdat hij niet thuis was klom hij in pyjama uit zijn slaapkamerraam. Hij stond met blote voeten op het natte ijzerwerk, hield in zijn ene hand zijn knuffel vast en hield met zijn andere hand het raamkozijn vast.

Toen buren hem zagen staan op de rolluikkast van het ondergelegen raam, probeerden ze hem met een ladder te ‘redden’ van een eventuele val. Veel mensen kwamen de straat op toen ze hoorden dat er een kind uit het raam hing. 

Doorweekt

Het lukte de buren van de wijk Hasselt niet hem naar beneden te krijgen en belden de hulpdiensten. Een hoogwerker van de brandweer kwam met spoed en heeft hem met een uitschuifbare ladder, waaraan een bak zat, naar beneden gekregen. Omdat hij doorweekt was van de regen en het koud had, kreeg hij een jas van de brandweer aan om op te warmen. 

Zijn buren hebben hem opgevangen tot een van zijn ouders thuiskwam. De politie doet onderzoek en heeft een zorgmelding gemaakt. 

Lees ook: Zes vragen: Ouder die zijn kind thuislaat, heeft wat uit te leggen