Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max - vijf geliefde jongens in de zee waar ze zo veel van hielden

ScheveningenZe zijn het prototype surfer: sportief, aards, bezeten van de zee en de wind. Een draaiende windkracht 6 en een verstikkende laag schuim van algen worden deze vijf sportieve, intens geliefde kerels fataal. Scheveningen rouwt.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Reconstructie: hoe een avond ‘buiten spelen’ eindigt in een ongekend drama
  Play
  PREMIUM
  Scheveningen

  Reconstruc­tie: hoe een avond ‘buiten spelen’ eindigt in een ongekend drama

  Eindelijk mochten ze weer als groep het water in omdat de coronamaatregelen waren versoepeld. Maar dan draait maandagavond ineens de wind en hoopt het schuim in de zee bij Scheveningen zich op tot wel een meter of drie hoog. Ademhalen is hierin onmogelijk. Een reconstructie van hoe een avond ‘buiten spelen’ door sportieve outdoorliefhebbers eindigt in een voor Nederland ongekend drama.
 3. Vijf doden bij drama in Scheveningen: ‘Voor Nederland is dit ongekend’
  PREMIUM

  Vijf doden bij drama in Schevenin­gen: ‘Voor Nederland is dit ongekend’

  Nooit eerder is Nederland getroffen door een drama waarbij zoveel zwemmers en surfers tegelijk omkwamen. Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Het gaat onder meer om een groepje zeer ervaren surfers, dat ook getraind was als lifeguard, en gisteren volgens meerdere bronnen bezig was met een training voor reddend zwemmen. Volgens de KNRM zijn zoveel sterfgevallen in één klap ‘voor Nederland ongekend’.