Joris mag 90 seconden gratis shoppen en geeft alles cadeau aan zieke kids

VIDEOHij mocht negentig seconden lang gratis winkelen bij de Action, maar gooide zijn kar niet vol met spullen die je zou verwachten. In rap tempo verzamelde Joris Mulder zo veel mogelijk cadeautjes voor zieke kinderen in het Noordwest-ziekenhuis in Alkmaar. 

Op het moment dat hij de prijs won bij radiozender 538 wist hij direct wat hij met zijn seconden zou doen. Tegenover NH  vertelt de jongeman uit Zuid-Scharwoude dat zijn eigen neefje lang in het ziekenhuis lag en daardoor weet dat zieke kinderen de prijs beter kunnen gebruiken. Zo kan hij hen blij maken. ,,Dat vind ik belangrijker dan dat ik een tweede tosti-ijzer krijg."

Hij wist voor 339,- euro aan speelgoed te verzamelen, dat hij in een grote kar naar het Alkmaarse ziekenhuis bracht. Hij liet alle cadeaus achter bij de zusters omdat hij het niet aan kon om het speelgoed zelf uit te delen. ,,Dan breekt mijn hart."

In het ziekenhuis zijn ze dolblij met de actie van Joris, die zelf veel positieve reacties krijgt op zijn goede daad. ,,Dat is toch ook een hele grote prijs?!"

Volledig scherm
Joris verzamelt in negentig seconden zo veel mogelijk speelgoed © Radio 538
Volledig scherm
Joris brengt de enorme kar met speelgoed langs in het ziekenhuis © Noordwest Ziekenhuisgroep