Volledig scherm
Jos Verstappen. © EPA

Jos Verstappen weer op vrije voeten na ruzie in beachclub

UPDATEJos Verstappen is weer op vrije voeten nadat hij eerder deze avond werd opgepakt na een vechtpartij in een beachclub in Roermond. De voormalige Formule 1-coureur werd met verwondingen aan zijn gezicht meegenomen, meldde De Limburger.

De oud-Formule1-coureur weigerde volgens de politie in die club na de vechtpartij gehoor te geven aan het bevel om de club te verlaten. Daarop werd hij door de politie meegenomen naar het bureau, Na verhoor werd de vader van coureur Max Verstappen in de loop van de avond weer vrijgelaten.

Verstappen voelt zich slachtoffer van de vechtpartij, zegt zijn advocaat Marcel Heuvelmans. Verstappen werd naar eigen zeggen aangevallen door een andere man. Zijn advocaat bekijkt morgen of tegen die belager aangifte kan worden gedaan wegens mishandeling.

Slachtoffer

Verstappen is naar eigen zeggen niet vertrokken omdat hij bij de club wachtte op vervoer. ,,Hij zou worden opgehaald. Als je slachtoffer bent, waarom zou je dan moeten vertrekken", zegt Heuvelmans.

De politie hield hem daarop aan. Verstappen, vader van Formule 1- coureur Max, had op het moment van aanhouding een blauw oog en een snee in zijn gezicht, volgens de politie.

Staartje

De betrokkenheid bij de vechtpartij kan mogelijk nog een staartje krijgen. Vorig jaar nog was er een incident met zijn vader Frans Verstappen. Die beweerde geslagen te zijn door Jos, maar nam die woorden later terug. Ook trok hij toen zijn aangifte tegen zijn zoon in.

Het Openbaar Ministerie besloot daarop de zaak voorwaardelijk te seponeren, maar wel met voorwaarde dat Verstappen de komende twee jaar geen strafbare feiten zou plegen. Als Jos Verstappen in de twee jaar daarna geen strafbare feiten pleegt zou hij niet vervolgd worden in de zaak. Wat deze nieuwe aanhouding voor die zaak betekent, is op dit moment nog niet bekend.