Volledig scherm
Julio Poch: Ik wil geen tijd meer verspillen aan ruzie. Foto Pim Ras © Pim Ras Fotografie

Julio Poch: zaak-Zorreguieta van invloed op mijn uitlevering

De Argentijnse piloot Julio Poch, die na acht jaar werd vrijgesproken van betrokkenheid bij dodenvluchten, denkt dat de Nederlandse discussie rond Máxima’s vader Jorge Zorreguieta van invloed is geweest op zijn zaak.

,,Ik kan het niet bewijzen, maar ben ervan overtuigd dat zonder de zaak-Zorreguieta mijn uitlevering anders was verlopen”, zegt Poch (66) in een interview met het AD. Over zijn aanhouding, gevangenistijd en vrijlating schreef de voormalig Transaviapiloot het boek Acht jaar onschuldig vast dat binnenkort verschijnt.

In het interview vertelt Poch ook hoe het leven na zijn gevangenschap waardevoller is geworden. ,,Nu ik terug ben, geniet ik van elk moment van de dag, van vrienden, familie. Ik ben een geduldiger mens geworden. Rustiger. Ik zoek geen problemen meer. Ik wil geen tijd meer verliezen aan ruzie.’’

Poch heeft rechtszaken opgestart tegen de Transaviapiloten die aangifte tegen hem deden. Ook wil hij een schadevergoeding eisen van de Nederlandse staat, die meehielp aan zijn uitlevering.

Toen Julio Poch een jaar terug was in Nederland vertelde hij over zijn leven in Pauw. Bekijk hier de video: