Johan Houwers.
Volledig scherm
Johan Houwers. © anp

Justitie legt beslag op landgoed oud-VVD'er Johan Houwers

Justitie in Arnhem heeft voor 1 miljoen euro beslag gelegd op het landgoed van voormalig Tweede Kamerlid Johan Houwers. Dat meldt het AD. Daarmee wil het Openbaar Ministerie (OM) zeker stellen dat de VVD'er na een eventuele veroordeling 'geplukt' kan worden van illegaal verkregen financiële voordelen. Ook is het beslag gelegd omdat het landgoed en de woning kunnen dienen als bewijsmateriaal van fraude.

 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 2. Opgestapte VVD'er had al jarenlang problemen

  Opgestapte VVD'er had al jarenlang problemen

  Het VVD-Kamerlid Johan Houwers is gisteren onverwacht opgestapt. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Houwers zou frauduleus hebben gehandeld bij het afsluiten van hypotheken. Winterswijk reageert verbijsterd op de verdenkingen tegen haar prominente inwoner. De gevierde makelaar-bestuurder die al decennia betrokken is bij het bestuur van de Achterhoekse gemeente is opeens een gevallen ster. En de verdenkingen zijn niet mals. Zo meldt het AD.
 1. Militair afscheid voor kapitein Tom Moore die met rollator miljoenen ophaalde
  Play

  Militair afscheid voor kapitein Tom Moore die met rollator miljoenen ophaalde

 2. Triomfwagen met erotische afbeeldingen opgegraven in Pompeï
  Play

  Triomfwa­gen met erotische afbeeldin­gen opgegraven in Pompeï