Volledig scherm
De twee vermoorde mannen van wie de lichamen in Delfgauw werden gevonden. © Archieffoto AD.

Justitie looft 20.000 euro uit voor tip moord Colombianen

De Haagse hoofdofficier van justitie looft een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de moord op twee Colombianen. De lichamen van de 30-jarige Julian Andres Florez Morales en de 42-jarige Jorge Ivan Suarez Leal werden vorig jaar mei gevonden in Delfgauw, in een sloot bij de N470. De mannen waren zwaar verminkt en ingepakt in vuilniszakken.

Wat de Colombianen precies in Nederland deden, is een jaar later nog steeds onduidelijk. Ze reisden twee weken voor hun lichamen werden gevonden van Spanje naar Amsterdam. De Madrileense politie hield op 20 januari de 33-jarige Colombiaan Roldán P. aan. De man, die luistert naar de bijnaam El Niño, werd in februari uitgeleverd aan Nederland en zit nog steeds vast. De recherche onderzoekt zijn betrokkenheid bij de dubbele moord.

Afspraak in Amsterdam
Volgens de Colombiaanse politie hadden de twee slachtoffers een afspraak in Amsterdam, met een man wiens identiteit onbekend is. De Colombianen zouden bij hem een drugsschuld van 200.000 euro open hebben staan. De aangehouden Roldán P. was volgens de Colombiaanse politie degene die de afspraak tussen het tweetal en de schuldeiser maakte. Hij zou zijn landgenoten in opdracht om het leven hebben gebracht. De verdachte woonde sinds twee jaar bij zijn moeder in het Spaanse Madrid.

Mogelijke betrokkenheid Roldán P.
Zolang het onderzoek loopt, wil het Openbaar Ministerie niets kwijt over de mogelijke betrokkenheid van P. bij de dubbele moord. Ondanks zijn arrestatie is de recherche op zoek naar meer aanknopingspunten. Justitie hoopt dat mensen die meer weten door de beloning over de streep worden getrokken om zich te melden.