Volledig scherm
Paleis van Justitie © ANP

Justitie vervolgt ontslagen hoofdofficier voor seks met minderjarige jongen

Het Openbaar Ministerie vervolgt elf mannen op verdenking van seks tegen betaling met een minderjarige jongen. Onder hen is ook de 45-jarige plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L., die onlangs is ontslagen. 

De verdachten, die vorig jaar tussen februari en eind juli werden aangehouden, zouden onafhankelijk van elkaar seks met de jongen hebben gehad. De mannen zijn 38 tot 61 jaar oud en zitten niet meer vast. 

De zaak kwam aan het licht nadat de ouders van de jongen in januari 2017 verontrustende berichten op zijn smartphone hadden aangetroffen en naar de politie waren gestapt.

Seks met 16-jarige

Volgens een woordvoerder van het OM worden zes mannen ervan beschuldigd dat ze seks met hem hadden toen hij nog geen zestien jaar oud was en voor de andere, onder wie L., gaat het om de periode daarna.

De topman van het OM werd geschorst toen de verdenking aan het licht kwam en zijn dienstverband is per 1 januari officieel beëindigd. Hij werd in april in Amstelveen aangehouden.

Een datum voor een zitting bij de rechtbank is nog niet gepland, omdat de advocaten van de verdachten nog tot 1 april de tijd hebben hun onderzoekswensen in te dienen.