Kaarsjes branden voor het raam, ter nagedachtenis van de dode broertjes Ruben en Julian uit Zeist.
Volledig scherm
Kaarsjes branden voor het raam, ter nagedachtenis van de dode broertjes Ruben en Julian uit Zeist. © anp

Kaarsjes branden voor Ruben en Julian

Door heel Nederland hebben mensen zondagavond tussen 19 en 20 uur kaarsjes voor hun raam laten branden. Dat gebeurde ter nagedachtenis van de dode broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist.

Hun familie had donderdag gevraagd om het eerbetoon. Ze hadden toen al veel bloemen en kaarten gekregen. Een van de jongens zou dat niet hebben gewild, omdat hij zich erg bezighield met milieu en duurzaamheid. Daarom ging ook het plan van burgemeester Koos Janssen van Zeist voor het oplaten van wensballonnen niet door.

Ruben en Julian werden vorige week zondag door een toevallige passant gevonden in een sloot in een landelijk gebied in Cothen bij Wijk bij Duurstede. De lichamen lagen bij een zogenoemde duiker, een afwateringsbuis onder het wegdek. De broertjes werden naar alle waarschijnlijkheid ongeveer 2 weken eerder omgebracht door hun vader, die zelfmoord pleegde. Nadat diens lichaam in het recreatiegebied het Doornse Gat werd aangetroffen, begon een grote zoekactie naar de kinderen.

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.